Top Underrated Albums of 2010


Σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο υποτιμημένα albums της ελληνικής hip-hop σκηνής για το 2010. Ένας φόρος τιμής σε διαμαντάκια τα οποία δεν ακούστηκαν όσο θα έπρεπε, έτσι ώστε λίγο πριν θάψετε το 2010 και αρχίσετε να ασχολείστε με τα καλύτερα albums του 2011, να κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας να δείτε τι παίζει κάτω από τη μύτη σας.

Iratus & Sick Dzik - Φούσκες

Φεβρουάριος 2010

Λίγο πριν το "Λίγο Πριν" και λίγο πριν στεφθεί καλύτερος punchliner της Ελλάδας, ο Iratus είχε κυκλοφορήσει μαζί με τον Sick Dzik το άλμπουμ "Φούσκες", ένα πολύ καλοδεμένο προσωπικό album με ανεβαστική ως επί το πλείστον διάθεση και την στάμπα της χαρακτηριστικής ερμηνείας του Iratus. Τα beats του Dzik ταιριάζουν απόλυτα στο ανέμελο concept και του δίνουν τον funky τόνο που πραγματικά μου έμεινε μετά την πρώτη ακρόαση. Εν τέλει, το album αυτό με είχε αφήσει με καλές εντυπώσεις τότε και το ακούω ακόμα και τώρα χωρίς να με κουράζει, μια δοκιμή θα σας πείσει.

Iδιότροπος & Blessed To - The Romantic Paranoia (EP)

Φεβρουάριος 2010

Περνώντας από την ανεμελιά στο ψυχοπλάκωμα, σας παρουσιάζω το The Romantic Paranoia από τον Ιδιότροπο και τον Blessed To. Βαρύ album, πολύ πειραματικό, πολύ ποιητικό με μοναδικές εμπειρίες και ιδιαίτερες παραγωγές. Σκοτάδι και ιδιαίτερα παρανοϊκή εικονοποιία, εξ ου και το όνομα. Ενώ το προτείνω στη λίστα δεν είναι για όλους, είναι πολύ περίεργο album, με ιδιαίτερα δικό του στυλ που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και αμιγώς hiphop ακούσματα. Εν τέλει, κατεβάστε το και δοκιμάστε να το ακούσετε, από το πρώτο κιόλας τραγούδι θα το λατρέψετε ή θα το μισήσετε.
Iδιότροπος & Blessed To - The Romantic Paranoia (EP)

Xpreshonists - Στον Πυρήνα

Μάρτιος 2010

Έχοντας δημιουργήσει ένα cult following, οι Mike, Themes and Kebzer δημιούργησαν ένα album επιστροφής στις ρίζες, με μερικά από τα πιο βρώμικα ηχοχρώματα που άκουσα το 2010. Οι Xpreshonists πέραν του νοσταλγικού ταξιδιού σε πιο ρετρό ήχους, στιχουργικά εμφανίζουν μια ποικιλία και παρότι σε αυτόν τον τομέα γενικότερα υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης έμεινα ευχαριστημένος με την ερμηνεία ως επί το πλείστον, κρατώντας στο νου ότι η δουλειά αυτή ολοκληρώθηκε κομμάτι κομμάτι σε διάστημα τεσσάρων χρόνων. Εν τέλει, εάν είστε υποστηρικτές του βρώμικου ήχου, ρίξτε μια ματιά και δε θα χάσετε.

Salto Mortal - Στο Χορό των Συνειδήσεων

Μάιος 2010

Ναι, για όσους δεν το ξέρετε, οι Salto Mortal δεν έχουν μόνο ένα τραγούδι, το "Πλατεία Μοναξιάς"! Το group κυκλοφόρησε το δεύτερο album τους φέτος και πραγματικά η ακρόαση του με άφησε άφωνο. Έχοντας εξελιχθεί αρκετά από την πρώτη τους δουλειά και αλλά διατηρώντας το ύφος τους, η Venus, o Afi και ο Assos δημιούργησαν ένα κράμα ψυχικών καταθέσεων που πραγματικά θεωρώ πως άξιζε πολύ περισσότερη προσοχή απ' όση του δόθηκε. Εν τέλει, το album είναι αρκετά καλοδουλεμένο (με εξαίρεση το artwork) και μπορεί να κερδίσει και τον πιο δύσπιστο ακροατή αν του δώσετε μια ευκαιρία.

Solmeister - Say Goodbye

Ιούνιος 2010

Last but not least, ένα προσωπικό αγαπημένο μου για τη χρονιά που πέρασε, το Say Goodbye. Σε θέματα artwork και παραγωγής βλέπουμε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας και ο Solmeister, παρά το νεαρό της ηλικίας, του στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και δημιουργεί έναν δίσκο, γύρω από το θέμα των τελευταίων "αντίο" λίγο πριν φύγει για τα ξένα. Στιχουργικά με εξέπληξε ιδιαίτερα, αλλά αυτό που πραγματικά με τραβάει σε αυτό το album είναι το πάθος στην ερμηνεία του. Εν τέλει, το album είναι μικρό και περιεκτικό και πιστεύω πως αξίζει μια ακρόαση.

Επίλογος

Αυτή λοιπόν είναι η δική μου λίστα με τα θαμμένα αγαπημένα, είναι καθαρά υποκειμενική και είναι με σειρά κυκλοφορίας όχι με σειρά προτεραιότητας. Γνωρίζοντας ότι με την κυκλοφορία 250 album το χρόνο η μνήμη των ακροατών έχει φτάσει τα επίπεδα μνήμης ενός χρυσόψαρου. Oι πιο πολλοί μπορεί να μη θυμάστε καν ότι κυκλοφόρησαν φέτος. Εν πάση περιπτώσει αυτές είναι οι εναλλακτικές προτάσεις για να σας μπει καλά η χρονιά που όπως φαίνεται κρύβει πολλές εκπλήξεις...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρθρα 4070649420102395090

Δημοφιλεις αναρτησεις

Comments

Hip Hop Radio, www.onehiphop.net

Hot in week

προγνωση καιρου

Hip Hop Radio, www.onehiphop.net

Προγραμμα Τηλεορασης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δετε ολα τα ζωδια

Recent

Text Widget


Connect Us

Hip Hop Radio, www.onehiphop.net
item