Ο Τακι-Τσαν μιλαει για την πορεια του,και το νεο του CD


Διαδρομή

1979-1997: Τα παιδικά χρόνια

Ο Τάκι Τσαν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια από Έλληνες γονείς. Οι γονείς του, είχαν άλλα 2 παιδιά εκτός του Τάκη, τον Βαλάντη και την Τζοάννα. Το 1984, μετά το διαζύγιο των γονιών του ο Τάκης ήρθε στην Ελλάδα με την μητέρα και τα αδέρφια του για μόνιμη εγκατάσταση.

Αργότερα, ο Τάκης επέστρεψε στην Αμερική για να δουλέψει μαζί με τον πατέρα του και να συνεχίσει το σχολείο εκεί. Ο Τάκης τότε ξεκίνησε να θαυμάζει την ζωή του δρόμου και την αλητεία οπότε ο πατέρας του τον έστειλε πίσω στην Ελλάδα και στην μητέρα του ώστε να αποφύγει τα μπλεξίματα. Μετά το τέλος του γυμνασίου όμως, ο Τάκης εγκατέλειψε το σχολείο και αποφάσισε να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το ραπ.


1997-2001: Ζωντανοί Νεκροί και Ρίμα για Χρήμα

Το 1997 ο Τάκης, τότε γνωστός ως Τυμβωρύχος, αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο αν έβγαινε στη μουσική σκηνή με συγκρότημα. Έτσι, γνωρίζοντας τον Μηδενιστή στο τμήμα μετά από μια συναυλία των Terror X Crew δημιούργησαν το πρώτο τους σχήμα, τους GLD (Gate of the Living Dead). Λίγο καιρό αργότερα, ο Ευθύμης των Terror X Crew που ήτανε φαντάρος σύστησε στον Τάκη δυο αδέρφια ράπερς, τον Τάσο και τον Λάζο, οι οποίοι μπήκαν στο σχήμα που στο μεταξύ είχε μετονομαστεί σε ΖΝ (Ζωντανοί Νεκροί), σαν Υποιχθόνιος και Καταχθόνιος αντιστοίχως. Μετά την είσοδό τους, ο Τάκης μετά από μια συνάντησή του με τον παιδικό του φίλο Βασίλη, και αφού διαπίστωσε πως είχε και αυτός το ίδιο πάθος για την ραπ, τον πρόσθεσε σαν Χαρμάνη, κλείνοντας έτσι την ΖΝ πεντάδα.

Την ίδια χρονιά, οι ΖΝ έχοντας ήδη αποκτήσει κοινό εξαιτίας των κοινών εμφανίσεών τους με τους Terror X Crew, και της επιτυχίας της demo κασσέτας τους έβγαλαν μέσω της ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ και της FM Records το πρώτο τους EP με όνομα ΖΝ Εντολές/Στη Χώρα των Καλύτερων MCs το οποίο περιείχε τα γνωστά κομμάτια Στη Χώρα των Καλύτερων MCs και Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών. Μετά την επιτυχία του EP, η FM Records κυκλοφορεί το 1998 τον δίσκο Ο Πρώτος Τόμος. Ο δίσκος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων λόγο του περιεχομένου του με αποτέλεσμα μετά τα πρώτα 1,000 κομμάτια που πωλήθηκαν τα υπόλοιπα να βγουν με δυο κομμάτια λιγότερα καθ΄ώς το Υπουργείο Πολιτισμού έκκρινε απαραίτητη την αφαίρεση των κομματιών Αν Όλα τα Παιδιά της Γης και Π.Ρ.Ε.Ζ.Α. Το άλμπουμ στις μέρες μας θεωρείτε ένας απ' τους καλύτερους ελληνικούς battle rap δίσκους όλων των εποχών.

Το 1999 κυκλοφορήθηκε το single Στην Αθήνα, το οποίο περιείχε 3 κομμάτια και ήταν προπομπός του δίσκου Ρίμα για Χρήμα που κυκλοφόρησε αργότερα την ίδια χρονιά. Το Ρίμα για Χρήμα μας παρουσίαζε το "Θαύμα Παιδί", τον νέο εαυτό του Τάκη δηλαδή, και είχε σαν κεντρικό θέμα του τα προσωπικά βιώματα του Τάκη, χωρίς να λείπει βέβαια και το battle στοιχείο. Ο δίσκος σήμερα πιστεύετε πως είναι απ' τα καλύτερα Hip-Hop άλμπουμς στην Ελλάδα.

Το 2001, ο Τάκης ιδρύει μαζί με το τότε μέλος των Άλφα Γάμα, Εισβολέα, τα Τιγρέ Σποράκια ενώ κυκλοφορεί και ο δίσκος Θαμμένα Ξεχασμένα από ΖΝ, που ήταν στην ουσία μια συλλογή ακυκλοφόρητων κομματιών για τα σόλο πρότζεκτς των μελών των ΖΝ και πρώτων εκδοχών παλαιότερων κομματιών.

2003-2005: Θεωρία και Πράξη, συνεργασία με τον Χαρμάνη και 3 mixtapes

Το 2003 κυκλοφορεί ξανά απ' την ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ και την FM Records το πρώτο άλμπουμ των Τιγρέ, με το όνομα Θεωρία και Πράξη. Σε αυτό το πρότζεκτ ο Τάκης μας συστήνει τον "Τάκι Τσαν", έναν εαυτό που ακροβατεί ανάμεσα στο "Θαύμα Παιδί" και στον "Τυμβωρύχο", με αποτέλεσμα τα κομμάτια του σαν Τάκι Τσαν να έχουν και κοινωνική-προσωπική υφή αλλά να μην παύουν να είναι ωμά. Το 2004κυκλοφορεί Το Σχολείο, ένα CD αποτέλεσμα της συνεργασίας του Τάκη με τον Χαρμάνη. Αν και η παραγωγή του δίσκου τελείωσε μέσα σε μόνο 11 μέρες, κάθε άλλο παρά πρόχειρός ήταν.

Το 2005, ο Τάκης αποφασίζει να κυκλοφορήσει δωρεάν μέσω διαδικτύου 2 mixtapes, ηχογραφημένα στο σπίτι του μόνο για τους οποαδούς. Αργότερα την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ένα ακόμα mixtape το οποίο το έδινε σε συναυλίες μέσω της ανανεωμένης ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, το οποίο ήταν προάγγελος του επόμενού του δίσκου, του Στο Μυαλό του Παναγιώτη Στραβαλέξη.

2006-2008: Στο Μυαλό του Παναγιώτη Στραβαλέξη και αποχή απ' τη σκηνή

Το 2006 κυκλοφόρησε ο 2ος προσωπικός δίσκος του, με όνομα Στο Μυαλό του Παναγιώτη Στραβαλέξη. Ένας δίσκος ο οποίος δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο δίσκο του, καθώς απουσίαζε το battle στοιχείο, και ήταν ένας δίσκος εντελώς προσωπικός, με κάποια κοινωνικά στοιχεία. Αμέσως μετά απ' αυτή τη κυκλοφορία, ο Τάκης αποτραβήχτηκε για 1-2 χρόνια απ'τη σκηνή, για να κάνει ένα δυναμικό comeback το 2009.

2009-Σήμερα: Ρίμα για Χρήμα 2, πληθώρα συναυλιών και Τιγρέ Σποράκια the Band

Το 2009 κυκλοφόρησε μέσα απ'το περιοδικό Sporty ένας δίσκος του Τάκη με τίτλο Ειν' ο Man. Το περιεχόμενο ξένισε, καθώς είχε έναν κάπως διδακτικό τόνο, πράγμα λογικό γιατί στόχευε στο κοινό του περιοδικού. Στις 18/12/2009 κυκλοφόρισε το πολυαναμενώμενο Ρίμα για Χρήμα 2, ένας διπλός δίσκος, με συμμετοχές απ'τον Εισβολέα, τον Billy Sio, τον LP αλλά και από τους ΖΝ MCs, Μηδενιστή, Χαρμάνη, Υποχθόνιο και Καταχθόνιο. Μάλιστα ο δίσκος περιελάμβανε τον "Στην Πίπα", το μόνο κομμάτι στο οποίο ραπάρουν και οι 5 ΖΝ μαζί. Ο δίσκος έγινε αποδεκτός με μικτές κριτικές απ'το κοινό, παρ' ότι είχε εμπορική επιτυχία αφού πούλησε περίπου 5,000 δίσκους. Ο Τάκης την περίοδο 2009-2010, έκανε το "Ρίμα για Χρήμα Tour", μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με περισσότερες από 25 ζωντανε΄ς εμφανίσεις με πολλούς γνωστούς MCs της χώρας στο πλευρό του.

Το 2011, άνοιξε η επίσημη σελίδα του Τάκη, το Takitsan.com, και για να γιορταστεί το γεγονός δώθηκε δωρεάν μέσα απ' αυτή το Exclusive Mixtape, το οποίο είχε 8 κομμάτια με συμμετοχές απ' την TOMAHOK, την ομάδα που δημιούργησε ο Εισβολέας στις αρχές της χρονιάς, στην οποία είναι μέλος και ο Τάκης. Στις 25/02/2011 κυκλοφόρησε το 2ο LP από τα Τιγρέ Σποράκια, μόνο που αυτή τη φορά υπήρχε μαζί τους μια ζωντανή μπάντα με μουσικά όργανα με αποτέλεσμα να μετονομαστούν σε Τιγρέ Σποράκια the Band.

Στις 21/11/2011 κυκλοφόρησε το νέο mixtape του Τάκι Τσαν, με το ὀνομα Athens' Finest. Την παραγωγή του δίσκου είχε αναλάβει ένας Αμερικάνος beatmaker, ο Hamma, και το ύφος του mixtape ήταν σε Dirty South στυλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεντευξεις 92286774421818437

Δημοφιλεις αναρτησεις

Comments

Hip Hop Radio, www.onehiphop.net

Hot in week

προγνωση καιρου

Hip Hop Radio, www.onehiphop.net

Προγραμμα Τηλεορασης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δετε ολα τα ζωδια

Recent

Text Widget


Connect Us

Hip Hop Radio, www.onehiphop.net
item